artist


Artistinfo

Hei!


Fredag 26. juli i år blir det Folk i Langåsen på tunet vårt i Vik igjen (Sømna på Helgelandskysten). Dette er en dugnadsbasert festival, hvor eventuelt overskudd går til å gjøre tunet mer egnet for små og store arrangementer. I år er det permanent strøm til scene, og kanskje låvebru for fremtidig innendørs scene som er kandidater der.


Arrangementet varer fra 12 - 24, med gratis adgang for alle under 18 på dagtid, og «dans» / fest for voksne på kvelden. Vi har brukt å gjøre det slik at alle spiller på dagtid, og de som har lyst deler spilletiden på kvelden.


Har du lyst til å bidra med noe her, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med meg :) Det er som sagt lite å hente av gods og gull, men pleier å være en veldig hyggelig dag med masse trivelige folk. Vi har lave skuldre, og ingen bestemt musikkprofil.


For folk som bor langt unna kan det kanskje være en ide å kombinere et besøk med en tur langs fantastiske Helgelandskysten. Tunet ligger 100 meter fra nasjonal turistvei «Kystveien», tidligere R17.


I år tenker vi ta mer grep om filming selv, og håper vi skal kunne gi deltakere et flerkameraopptak av sin opptreden. Dagen etter festivalen blir det hvis været holder grillfest og jam for alle involverte i festivalen.


Jeg skjønner veldig godt om noen ikke vil eller kan opptre gratis for å støtte dette, og trenger ingen forklaringer. Si fra den som har tid og lyst, og tips gjerne aktuelle venner og kjente ;-)


Ken-Børre
(Telefon 992 67 903 Epost: kenb@live.no)
Facebook event: https://www.facebook.com/events/482368648782843/ 


Hjemmeside: www.folkilangaasen.no 


Facebook gruppe: https://www.facebook.com/groups/572753656241893/


Hjelpere


Festivalen trenger hjelp til mange ting - forberedelser, matlaging og salg, billettsalg, ølsalg, vakthold, rydding, scenehjelp, rydding etter festivalen mm. Har du lyst til å bidra, send meg et pip på facebook eller ring meg på 992 67 903.
Salgsboder


Om du vil ha en salgsbod på Folk i Langåsen, ta kontakt. Vi er litt selektive og vil helst ha relevante / lokale ting, men det er mulig å spørre om alt.Sponsor


Vil du sponse festivalen, ta kontakt. Alle som sponser festivalen med tjenester eller annet vil få oppmerksomhet på hjemmesider og facebook, bidrag tilsvarende 3000 kr eller mer vil også bli synliggjort på festivalområdet på sponsorbannere.

Bildet er av Trio Quatro fra Ås, et av bandene som spilte på Folk i Langåsen i 2015.

Festivalen har ikke camping for gjester. Hjelpere og artister som vil, har etter avtale muligheten til å overnatte i telt på eiendommen, evt i fjøset (som er grundig rengjort siden det var fjøs). Alternativer er overnatting på Sømna Kro og Gjestegård (3-400 m fra tunet), Vennesund Camping (ca 12km), Bjørnvika camping (3-4km). Vi har pleid å få tilgang til en idrettshall et par hundre meter fra eiendommen, slik at de som bor på tunet kan få dusje, og kanskje øve der.


Det er kunstgressbane, løpebaner, sandvolleyballbane og ballbinge rett ved Langåsen. Ca 2 kilometer til sjøen, med fiske- og badeplass.


Sømna er en liten kommune - ca 2000 innbyggere - på kysten helt sør i Nordland. Helgelandskysten blir av mange omtalt som en av de vakreste kyststrekninger i verden - så lenge været holder, vil jeg tro. Landskapet er i stor grad tredelt - sjø, en flat landstripe, fjell - noe som gjør området flott for sykling. Verdensarvområdet Vega ligger ca en halvtimes biltur + bortimot det samme i båt fra Langåsen.Apropos avstander - det er ca 4 mil til Brønnøysund, 35 mil til Trondheim, 85 mil til Oslo og 50 mil til Bodø fra Langåsen.


https://visithelgeland.com/no


http://www.somna.kommune.no


http://www.bjornvika.com


http://www.vennesund.no


Sømna Kro (facebook)